Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerti bútort?

2020. May 06.
Kültéri székek
A teraszok a nyári esték főszereplői, a hangulatos vacsorák és vidám összejövetelek fő helyszínei. Ennek megfelelően a kerti bútor kiválasztása is több tényező figyelembe vételét kívánja meg.

A belső térhez passzoló stílus

A kerti bútorok vásárlásakor a praktikus szempontok mellett döntő fontosságú a megjelenés is.  Ahhoz, hogy otthonod egységes hangulatot tükrözzön, minden esetben a belső térhez passzoló bútorokat kell keresni. Legyen szó modern, rusztikus, romantikus vagy vintage stílusú teraszról, a Dublino széles választékában minden megtalálható a legegyszerűbb, hagyományos bútoroktól a design modellekig.

Dublino kerti bútor

Kánikulában különösen fontos a kényelem

Kánikula idején hűsölni szeretnénk a teraszon, így ügyelni kell arra, hogy a kiválasztott székek ne forrósodjanak fel a legnagyobb melegben sem. A fém, és sok esetben a műanyag ülőrész is kellemetlen pillanatokat okozhatnak ilyenkor. A polyrattan kültéri bútorok nagy előnye, hogy nem szívják magukba a meleget, így kánikula idején is kényelmet biztosítanak. A kopásálló polyrattan fonat ráadásul rendkívül strapabíró, ezáltal hosszú távon is megbízható megoldást kínál.

Számoljunk a szélsőséges időjárással

Nyáron könnyen előfordulhat, hogy egyik nap kánikula van, másnap pedig heves esőzések jönnek, emiatt az időjárási szempontokat is érdemes figyelembe venni. A párás idő miatt fedett terasz esetében is felmerülhet a rozsdásodás problémája, ami hosszú távon sok bosszúságot okozhat. Az erős alumíniumvázas székek kialakítása kizárja a rozsdásodás lehetőségét, így hosszú esőzések, beázás, vagy a szél miatt sem kell aggódni.

A rakásolhatóság előnyei

Praktikus, ám annál fontosabb szempont, hogy a bútorokat egyszerűen és könnyedén el lehessen pakolni. A rakásolhatóság a hűvösebb évszak beköszöntével éppúgy óriási segítség, mint felújítás, átalakítás vagy költözés esetén. Arról nem is beszélve, hogy így a plusz székeket kis helyen tárolhatod, amikor nincs rájuk szükség, a vendégek érkezésekor mégis percek alatt előveheted őket.