Kedves Várárlóink,

Bemutatótermünk a Glamour-napok hétvégéjén szombaton (10.08.) és vasárnap (10.09.) 10:00-16:00 óráig tart nyitva.

Rendszerhiba miatt kérjük hagyják figyelmen kívül a Simple Pay-en keresztül fizetett rendelések, visszavont állapotára felhívó üzenetet. A sikeres fizetést követően kollegáink azonnal megkezdik a rendelések feldolgozását.

Mi az a taupe szín, és miért használják előszeretettel design bútorok esetében?

2020. September 08.
Terasz bútor Dublino
Hadd lőjük le gyorsan a poént már az elején: a taupe szín a sötétbarna és a szürke közötti árnyalatokat jelöli. Sőt, a taupe igazából nem is egy szín, hanem inkább árnyalatok összessége az említett barna-szürke skálán.

2017-ben a beltéri design bútorokkal és lakberendezéssel foglalkozó oldalak közül többen is a taupét az év színének választották, népszerűsége pedig azóta is töretlen, sőt! A taupe ugyanis egy kockázatmentes, ugyanakkor a trendi belső terekbe általánosságban kiválóan illeszkedő, elegáns megoldás. Így legyen szó taupe színű székről, asztalról vagy bármilyen bútorról, szinte biztos, hogy illeszkedni fog az elképzelt designhoz, sőt, még inkább otthonossá teszi a teret.


Taupe színpaletta

Forrás: colorpsychology.orgA taupe konzervatív színválasztás, éppen ezért jó

 

Általában a barna és szürke színárnyalatok egyike sem a harsányságról szól. Nem véletlen, hogy ezeket az alapvetően konzervatív színeket szívesen használják design otthonokban is: nyugalmat és eleganciát áraszt. Míg a barnás árnyalatok inkább a meghittséget fokozzák, addig a szürke árnyalatait főként a minimalista vagy modern designhoz szokták társítani.

 

Nem véletlen, hogy a taupe ekkora karriert fut be mostanában: a színpszichológiában úgy tartják, hogy azok az emberek, akik kedvelik ezt a színt, visszafogottak, és nem kívánnak mindenáron a középpontba kerülni, ugyanakkor barátságosak, és az őket körülvevő nyugodt és kedves hangulatot a körülöttük lévőkre is átsugározzák. Ugyanez nem csak emberekre igaz, hanem a taupe színű bútorokra is. Ráadásul, mivel a taupe nem egy egynyári, trendi megoldás, ezért nem is fog kimenni a divatból.

 

Falra, padlóra, bútorokra

 

A taupe árnyalatú beltéri berendezésre számtalan példát találhatunk az interneten, lakásfelújítás előtt érdemes körülnézni és inspirálódni a témában. A taupe a tapétától a függönyön át a szőnyegig bárhol kiválóan használható főszínként vagy akár kiegészítő (“lágyító”) színként a design belső tér kialakításakor. 


Nem véletlen, hogy a Dublino kínálatában is számos taupe színű modell található. Böngéssz online katalógusunkban és hasznosítsd otthonodban ezt az univerzális, mégis különleges színt! Akár csak a székgarnitúra vásárlásakor, akár a falak átfestésével - mindenképpen dekoratív, otthonos végeredményt fogsz kapni.

 

Tedd teljessé nappalid, állíts össze design étkezőgarnitúrát vagy válogass stílusos kiegészítő elemeket otthonodba! Kattints ide taupe színű termékeinkért.