Áttörés a kerti bútorok terén: bemutatjuk a fast dry foam technológiát!

2020. May 15.
Design terasz bútor
A nyári esőzések komoly fejtörést okoznak a teraszon lévő bútorok miatt. Mennyire árthat nekik, érdemes őket mindig letakarni vagy legjobb bevinni a házba? Erre a problémára nyújt megoldást a fast dry foam technológia.

Mi is az a fast dry foam technológia?

A fast dry foam egy kiváló minőségű szivacs, melyet kifejezetten kültéri bútorokhoz való felhasználásra terveztek. Különlegessége abban áll, hogy a nyitott cellás struktúra lehetővé teszi a folyadék keresztüláramlását az anyagon. A hagyományos szivacsokkal ellentétben így az ilyen módon kialakított szivacs átengedi a folyadékot ahelyett, hogy felszívná azt. Az anyag továbbá légáteresztő és nem penészedik be, emiatt pedig hosszú távon is megbízható és tartós.

Kültéri bútorok esetében a technológia praktikus megoldást jelent az esős napokon, hiszen kialakításának köszönhetően nem kell óvni a víztől, valamint az ülőfelület is gyorsan megszárad.

Mikor veheted hasznát a technológiának?

Egy kiadós nyári eső esetén két lehetőség van a teraszon lévő bútorokkal kapcsolatban: beszedni őket, amilyen gyorsan csak lehet, vagy kint hagyni az esőben. Az első rengeteg időt és energiát igényel, míg a másodikkal a bútorok élettartamának rövidülését kockáztatjuk.

A fast dry foam technológiával kialakított kültéri bútorok a legnagyobb esőben is helytállnak, élettartalmuk pedig többszöröse lehet a hagyományos darabokénál. A víz-és légáteresztő anyag gondoskodik a gyors száradásról, illetve arról, hogy a bútor hosszú távon se penészedjen, roncsolódjon.

A gyors száradásnak köszönhetően már akár fél óra – egy órával a vihar elvonulása után visszaülhetsz a teraszra, míg a hagyományos bútorok esetében ez az idő több óra hossza is lenne.

A Dublino újabb kollekciós kültéri bútorai már ezzel a technológiával készültek. Nem pusztán a fast dry foam szivacs teszi őket ellenállóvá az esőzésekkel szemben, alumínium vázuknak köszönhetően a rozsdásodás is kizárt esetükben. Így anélkül élvezheted a nyári délutánokat és estéket a teraszon, hogy az eső miatt kellene aggódnod.